Mainpage

 Pedvale, Latvia

Briòípedvale`n kartanon alue.

Kuvakertomus esittää näkymän yhteen ilmansuuntaan tavoitteenaan havainnollistaa alueen mittasuhteita ja maastoa.
Teoskuvat löytyvät Pedvalen museon sivustolta. Kuvalinkit johtavat museon sivustolle.

Kuvalinkki 1: Ojarsin tekemiä "tolppia".
Kuvalinkki 2 :
Näkymä kartanotieltä taaksepäin.

 

Horisontissa näkyy kartanon maiden rajatolpat; tolppien päällä oli kivet. Pari askelta tältä pellolta eteenpäin avautuu kartanon piha-alue.
Osa tämän kartanon rakennuksista oli raunioina. Emme päässeet rakennuksiin sisään sillä niiden kuntoa ja turvallisuutta ei oltu vielä tarkistettu talven jäljiltä. Oikealla näkyvän rakennuksen eräässä lukitussa osastossa saimme silti käydä katsomassa Ojarsin installaatio näyttelyä. kuvalinkki
Tässä raunio osassa, lukitun oven takana oli toinen Ojarsin näyttely.

 

Kuvassa Ojars tarkistelemassa veistosten kuntoa myrskyn jäljiltä.
Tässä luonnonkivimuurin rajaamassa tilassa ei ollut kattoa. Sähköpiuhat tänne oli vedetty musiikki- ja valotapahtumia varten.

photo: Ojars Feldbergs
Exposition of objects by Ojars Feldbers

 

Kuva on Pedvalen kuva-albumista lainattu.
Valokuvien perusteella näissä rauniotiloissa oli suoraan seinille maalattuja teoksia myös. Niissä järjestetään maalaus ja grafiikan näyttelyitä.

Osa näistä rakennuksista kunnostetaan askel kerrallaan mahdollisuuksien mukaan. Siihen asti rauniot ja rakennukset toimivat kesäisin museum näyttelutiloina. 

 

Tämän kartanon pihapiiri vaihteli myös luonnollisesti kunnoltaan.

 

 

 

ylös


photo: Ojârs Feldbergs
Ieva Purgaile "Zebras and Wasps"

kuvalinkki

Kuva samasta pihapiiristä kartanon päärakennuksen edestä. Kamerastani loppui akku kesken ja kuva on lainattu Pedvalen valokuva-albumista. Teos oli silti esillä.

Matkan jälkeen tulee mieleen, että suurin osa teoksista oli tehty raa-asta puumateriaalista, joka oli jäänyt puiston hoidosta tai laakson umpeen kasvaneen puiston karsimisesta. Toisena materiaalina toistui luonnonkivet, joita oli siirretty pellolta.

Alkuvuosina myös maanviljely ja mm. hevosten pito oli liittynyt toimintaan.

kuvalinkki: lähikuva Laura Feldbergs`n teoksesta

 

Tämä kuva on kartanon takaa. 
Tässä linkki Pedvalen museon sivustolle, josta löytyy kuvia sisätiloissa olevista tilataideteoksista sekä maalauksista. Osa on maalattu suoraan seinille. (klikkaa kuvat isommiksi)
Kartanon takaa avautuu näkymä Sabilen kaupunkiin.Tämä osa on nimetty paikalliseksi Sveitsiksi. Etualan isot kivet, joita on kaikkiaan seitsemän, tulevat muodostamaan muistomerkin tunnetulle Latvialaiselle vuoristokiipeilijälle. Jokaiseen kiveen kaiverretaan valloitetun huipun nimi.

ylös


 Mainpage  matkakertomus / back

 

Photos & Web Design Lea Turto. 11.04.2002 .Copyrighs info.